Джоел Ембийд за званието MVP в НБА: Винаги съм се чувствал като модел за подражание

Искам да спечеля всичко, което ми се изпречи, споделя още центърът на Филаделфия

572

Баскетболистът на Филаделфия Джоел Ембийд обясни какво значи за него наградата за MVP на сезона в НБА. Центърът достигна до приза за първи път в кариерата си.

Тази лига се печели труднo. Има причина най-добрите баскетболисти в света да играят тук. Oсъзнавам, че съм постигнал нещо толкова важно като това да съм MVP и е страхотно. Винаги съм се чувствал като модел за подражание – особено за моите сънародници в Камерун. Сега те могат да погледнат историята ми и да кажат: Той наистина го направи„, сподели Джоел Ембийд пред ESPN.

„Вероятността някой като мен, който е започнал да играе баскетбол на 15 години, да има шанса да стане MVP в НБА, бих казал, че най-вероятно е равна на нула. Нямаме много възможности в Африка да достигнем това ниво. Но невероятното не означава невъзможно и можете да постигнете всичко, към което се стремите. Ако вярвате в това и продължавате да работите усилено, всичко ще се получи„, смята 29-годишният баскетболист.

„Наистина ще бъде много по-добре да спечелим титлата, а ние имаме такава възможност. Искам да спечеля всичко, което ми се изпречи и всички около мен знаят това. Искам да съм първи във всичко„, признава центърът.

„За да постигнем нещо, трябва да работим два пъти повече от всички останали. Всичко е възможно. Нужен е само малко късмет, но ние можем да направим останалото. Ако получим шанс, просто трябва да продължим напред, да вярваме в целите си и всичко ще се получи“, завършва Джоел Ембийд.

Предишна статияБостън помрачи завръщането на Джоел Ембийд в игра (видео)
Следваща статияСтеф Къри стана първият с 600 тройки в плейофите на НБА (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."