6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориДжейсън Тейтъм залага на №10 в САЩ заради Коби

Джейсън Тейтъм залага на №10 в САЩ заради Коби

За мен е огромна чест, ще го нося с гордост, признава крилото

Една от звездите на Бостън в НБА Джейсън Тейтъм ще носи екип с №10 в националния отбор на САЩ през това лято. Изборът му обаче въобще не е случаен.

23-годишният баскетболист залага на него, заради легендата Коби Брайънт, който си отиде от този свят през януари 2020 г. след катастрофа с хеликоптер в Калифорния. 5-кратният шампион в лигата с Лейкърс избира №10 през 2008 г. в Пекин и през 2012 г. в Лондон, като и в двата турнира американците печелят златото от Игрите.

Това ще бъде първата ни Олимпиада откакто той си отиде. Това има голяма стойност, не е нещо, което приемам лекомислено. За мен е огромна чест. Ще го нося с гордост„, споделя Джейсън Тейтъм, който играе с №10 на няколко пъти в подрастващите формации на САЩ, а сега ще го направи и на Олимпиадата.

Крилото неведнъж тренира под зоркия поглед на Брайънт, а за самия него признава, че е любимият му играч.

Спомням си един разговор, в който той ми каза, че ще има много хора, които няма да разберат това, което правя. Важното е, че тези, които искат да бъдат специални, трябва да изградят в себе си този манталитет. Той ми каза, че са необходими жертви, защото всичко опира до това, от което си готов да се откажеш, за да си успешен„, спомня си Джейсън Тейтъм.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани