9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоЕвропаДеян Бодирога поема Евролигата до дни

Деян Бодирога поема Евролигата до дни

Очаква се сребърният медалист от Олимпиадата в Атланта през 1996 г. с бивша Югославия да бъде избран официално за президент на турнира на 14 септември

Eдна от легендите на бивша Югославия Деян Бодирога ще застане официално начело на Евролигата до няколко дни. Според Eurohoops, на 14 септември ще се проведе среща на клубовете-акционери в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Тогава ще бъде проведено и гласуването.

Според информацията, мнозинството от тимовете ще подкрепи избора на сребърния медалист от Олимпиадата в Атланта през 1996 г. с бивша Югославия. Известни съмнения все още има в позициите на испанските клубове. Основната задача на новия президент на Евролигата ще бъде да изгради пътища и да представи още по-добра перспектива за бъдещия растеж на турнира.

49-годишният бивш баскетболист е една от най-емблематичните фигури, свързани с играта в Европа, а автобиографията му включва и мениджърски позиции. През 2007 г. Деян Бодирога става генерален мениджър на Виртус Рома, където остава две години. След това 2011 до 2015 г. е вицепрезидент на федерацията в Сърбия. През юни 2014 г. е назначен за президент на Комисията по надпреварите във ФИБА Европа.

Позицията на главен изпълнителен директор на Евролигата пък ще бъде поверена на Маршал Гликман, който е дългогодишен консултант в турнира и през годините помага на Жорди Бертомеу.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани