20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАДенвър опря Маями до стената след 3-1 във финалите в НБА (видео)

Денвър опря Маями до стената след 3-1 във финалите в НБА (видео)

Нъгетс могат да станат шампиони у дома до няколко дни

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Денвър се доближи на само една победа от първата си титла в НБА. Нъгетс се наложиха над Маями със 108:95 като гости и вече водят с 3-1 успеха в дуела за златото в най-силното първенство в света през този сезон.

НАЙ-ДОБРИ: Арън Гордън даде тон на Денвър с 27 точки, 7 борби и 6 асистенции. Никола Йокич оформи дабъл-дабъл – 23 и 12 борби. Брус Браун се включи от пейката с 21 точки. Джамал Мъри също стигна до двойните показатели – 15 и 12 асистенции.

Джими Бътлър бе най-добър за Маями с 25 точки, 7 борби и 7 асистенции. Бам Адебайо финишира с 20 и 11 борби. Кайл Лаури остана с 13 точки и 7 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Селекцията на Майк Малоун започна последната четвърт с аванс от 13 точки, но Хийт все пак отвърнаха, за да намалят пасива си до 5 точки, водени от Джими Бътлър и Бам Адебайо. Гостите обаче не се огънаха и чрез Арън Гордън и Брус Браун стигнаха до победата, оформяйки крайното 108:95 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Нъгетс могат да я затворят на 13 юни у дома и да станат шампиони в НБА. 

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ – ДЕНВЪР

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани