10.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНБАДенвър излезе напред на старта на плейофите в НБА (видео)

Денвър излезе напред на старта на плейофите в НБА (видео)

Нъгетс повалиха Лейкърс за 1-0 на Запад

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Денвър започна с победа участието си в плейофите на НБА. На свой терен Нъгетс отказаха Лейкърс със 114:103 и поведоха с 1-0 в серията от първия кръг на елиминациите на Запад.

НАЙ-ДОБРИ: Никола Йокич реализира 32 точки за Денвър, допълнени от 12 борби и 7 асистенции. Джамал Мъри добави 22, 6 борби и 10 асистенции. Майкъл Портър Джуниър се разписа с 19 точки и 8 борби.

Антъни Дейвис бе най-добър за Лейкърс с 32 точки, 11 борби и 5 асистенции. Леброн Джеймс приключи с 27, 6 борби и 8 асистенции. С по 13 точки останаха ДиАнджело Ръсел и Остин Рийвс.

КЛЮЧЪТ: Леброн Джеймс навъртя 19 точки през първото полувреме, като изведе Лейкърс до 60:57 след края му. След паузата обаче Нъгетс ограничиха крилото до 9 точки през второто и не му позволиха да отправи изстрел през по-голямата част от последния период.

И ОЩЕ: Денвър стана третият отбор в историята на НБА, спечелил мач от плейофите с 6 или по-малко опита от линията за изпълнение на наказателни удари. В този двубой Нъгетс бяха 5/6 от фаул линията.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем срещи. Мач №2 между двата състава ще бъде на 23 април.

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – ЛЕЙКЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани