Мартин Ангелов и Стоктън със загуба във финала на конференцията в САЩ

Българинът и отборът му не успяха срещу Роуън Юнивърсити

294

Мартин Ангелов и неговият Стоктън отстъпиха във финала в конференцията NJAC и завършиха сезона в САЩ на второ място. Отборът на българина паднаха от Роуън Юнивърсити с 88:103. 

Младежкият ни национал завърши с 9 точки за Стоктън, допълнени от 5 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка за 20 минути на паркета. Това бе третата загуба за сезона на Стоктън срещу Роуън, като и двата състава имат по 22 успеха и 5 поражения.  

Въпреки, че загубиха финала в конференцията си, на Стоктън и Мартин Ангелов предстои участие в националния турнир на NCAA за по-долното ниво в колежанския баскетбол. Първият им съперник ще стане ясен в понеделник (27 февруари).  

До момента Мартин Ангелов има 27 мача през сезона, а в тях записва средни показатели от 9.3 точки, 2.2 борби и 1.1 асистенции при успеваемост в стрелбата зад дъгата 41.3% (б.а. – на второ място в конференцията си). 

Предишна статияКатрин Стоичкова и Емполи наложиха волята си над Савона в Италия
Следваща статияДжейсън Тейтъм попари Филаделфия с тройка в края (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."