5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияДве баскетболистки подсилват женския Рилски спортист

Две баскетболистки подсилват женския Рилски спортист

Вероника Джикова и Раня Абурая ще бъдат част от селекцията на самоковския тим

Рилски спортист ще се завърне в женския баскетбол след 7-годишна пауза. В самоковския тим има и две нови попълнения. Това са Вероника Джикова и Раня Абурая.

Вероника Джикова e израснала в школата на Рилски спортист, където стартира и кариерата й. След това преминава през Хасково 2012, Монтана 2003 и Славия. Освен това, има периоди в италианския Алгеро и исландския Стярнан. През 2021/2022 крилото е част от „белите“, с който има две бронзови отличия – от турнира за Купата на България и от женския елит. По родните терени тя записва средно по 13.1 точки, 8 борби и 4 асистенции в общо 22 мача.

Раня Абурая е възпитаничка на школата на Дунав Русе. Висока е 185 см. През това лято тя участва на европейското първенство за девойки до 18 г., Дивизия Б, което се проведе в София. В този турнир Раня Абурая регистрира средни показатели от 5.8 точки и 3.8 борби в общо 6 двубоя.

Първият мач на Рилски спортист в женския елит за 2022/2023 ще бъде на 8 октомври. В събота от 16.00 ч. тимът от Самоков ще приеме Академик Пловдив.

Снимки: LAP.BG/ФИБА

ПрезGoogle
ИзточникRilskibasket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани