9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНБАДалас издържа на финалния щурм на Финикс (видео)

Далас издържа на финалния щурм на Финикс (видео)

Маверикс обаче останаха без Лука Дончич, който получи травма в глезена

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Далас прекъсна серията си от две поредни загуби в НБА. Въпреки контузията на Лука Дончич, Маверикс отказаха Финикс с 99:95 като гости, за да спечелят за 26-ти път в най-силното първенство в света през този сезон.

И ОЩЕ: Лука Дончич игра само 3 минути преди да се отправи към съблекалнята с травма в левия глезен. Словенецът получи контузията, след като стъпи на крака на Микал Бриджис.

НАЙ-ДОБРИ: Спенсър Динуиди бе под пара за Далас и се отчете с 36 точки, от които 5 тройки, плюс 6 борби и 9 асистенции. Дориан Фини-Смит оформи дабъл-дабъл – 18 и 12 борби. Дуайт Пауъл вкара 15 точки.

Камерън Джонсън и Крис Пол бяха най-добри за Финикс с по 22 точки, като вторият направи и 10 асистенции. Диандре Ейтън също стигна до двойните показатели – 19 и 20 борби. Микал Бриджис остана с 16 точки.

КЛЮЧЪТ: Маверикс достигнаха до аванс от 9 точки в последната четвърт, но Сънс се вдигнаха на щурм и чрез Камерън Джонсън, Микал Бриджис и Крис Пол намалиха до 95:96 19.7 секунди преди сирената. Три успешни наказателни удара на Реджи Бълок и Дуайт Пауъл бяха достатъчни на Далас за крайното 99:95.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 януари Далас ще играе срещу Юта, докато Финикс ще спори със Сан Антонио.

СТАТИСТИКА ОТ ФИНИКС – ДАЛАС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани