19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Гърция надви Турция и спечели турнира "Акрополис" (видео)

Гърция надви Турция и спечели турнира „Акрополис“ (видео)

Отборът на Димитрис Итудис не допусна поражение в Атина

Гърция спечели турнира „Акрополис“, чийто домакин бе. В Атина селекцията на Димитрис Итудис надделя над Турция с 89:80. Това бе трета поредна победа за „елините“ в надпреварата.

Костас Адетокунбо бе много полезен за Гърция и оформи дабъл-дабъл – 19 точки и 13 борби. Тайлър Дорси добави 16. Костас Папаниколау вкара 13 точки плюс 6 борби. Костас Слукас се отчете с 10 и 5 асистенции.

Фуркан Коркмаз бе над всички за Турция с 22 точки и 10 борби. Чеди Осман реализира 17 в добавка към 6 борби. Сехмуз Хазер и Алперен Шенгун останаха с по 10 точки, като вторият допълни сметката си с 8 борби и 7 асистенции.

Любопитен момент се получи 4.31 мин. преди края на третия период, след като селекционерът на Турция Ергин Атаман бе изгонен, но отказа да напусне залата и остана на трибуните. Неговият отбор приключи с контролите с баланс от 3-3.

Следващата седмица Гърция ще играе срещу Сърбия, а след това и срещу Белгия. Срещите ще бъдат от група I на световните квалификации. Турция пък ще има за съперници Латвия и Сърбия, съответно на 25 август и на 28-ми.

СТАТИСТИКА ОТ ГЪРЦИЯ – ТУРЦИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани