4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Горан Драгич: Бях Батман, сега ще бъда Робин

Горан Драгич: Бях Батман, сега ще бъда Робин

Не се върнах в националния отбор, за да играя за пето място, допълва MVP на последния шампионат на Стария континент

Една от звездите на словенския баскетбол Горан Драгич се надява отборът му да стигне поне до полуфинал на Евробаскет 2022. Гардът сподели и защо е взел решение да играе отново за представителния тим на страната си.

Горан Драгич със Словения на Евробаскет 2022

Според мен, ще играя по-малко минути, няма да е на това ниво. Преди имах може би по 36 минути. Всичко ще зависи от това как се чувствам. Със сигурност ролята ми ще бъде различна. Бях Батман, сега ще бъда Робин. Най-важното нещо ще бъде да се уверим, че имаме добра химия. Ролята на Лука може да се промени малко повече, но вярвам, че всеки има място в състава“, заяви пред медиите в родината си Горан Драгич.

„Докато преминавах медицински прегледи в Чикаго, разговарях с ръководството и те ми казаха, че предпочитат да не участвам на Евробаскет. Аз отвърнах, че искам. В крайна сметка играчът решава. Много приятели и съотборници ме убедиха, че трябва да се върна. Брат ми Зоран беше този, който говореше за това всеки ден“, признава MVP на Евробаскет 2017.

Това ще бъде най-трудният ми шампионат досега. Много от националните отбори имат играчите си от НБА. Аз все пак смятам, че имаме добри шансове. Не се върнах в националния отбор, за да играя за пето място. Желанието ми е да спечелим медал, но както казах, ще вървим стъпка по стъпка„, завърши 36-годишният баскетболист.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани