4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт грабна титлата в НБА след 19 тройки (видео)

Голдън Стейт грабна титлата в НБА след 19 тройки (видео)

Седно злато за Уориърс в най-силното първенство в света

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт е шампион в НБА за 2021/2022. Това стана факт, след като Уориърс сложиха точка на спора в серията с Бостън с 4-2 победи, спечелвайки мач №6 със 103:90 като гости в „ТД Гардън“.

И ОЩЕ: Златото е първо за Голдън Стейт в най-силното първенство в света от 2018 г. насам и общо седмо в историята на клуба. 4 от тези титли в лигата са на сметката на треньора Стив Кър, който има и 5 трофея в НБА, но като играч с Чикаго и Сан Антонио.

По този начин Голдън Стейт изпревари Чикаго (б.а. – който е 6 титли в НБА) и стана третият най-печеливш тим в историята на лигата.

НАЙ-ДОБРИ: Стеф Къри поведе колоната на реализаторите за Голдън Стейт с 34 точки, включително 6 тройки, плюс 7 борби и 7 асистенции. Андрю Уигинс добави 18, 6 борби и 5 асистенции. Джордан Пул се включи от пейката с 15 точки.

Джейлън Браун бе най-добър за Бостън с 34 точки и 7 борби. Ал Хорфърд оформи дабъл-дабъл – 19 и 14 борби. Джейсън Тейтъм остана с 13 точки и 7 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Селтикс изоставаха с 22 точки, но не се отказаха и намалиха пасива си до 8 точки. Джейлън Браун доближи Бостън до съперника след тройка за 78:86, но Уориърс не отстъпваха. Стеф Къри попари надеждите на феновете на „келтите“, които изпрати към изходите на залата с шестия си далечен снаряд в мача, донесъл аванс от 15 точки на отбора му за 96:81 и това бе всичко.

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

7 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани