13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАСтеф Къри - МVP на финалите в НБА (видео)

Стеф Къри – МVP на финалите в НБА (видео)

Гардът на Голдън Стейт с първо такова отличие в кариерата си

След като бе избран за МVP в Мача на звездите в НБА през февруари, Стеф Къри прибра още един приз в своята колекция. Лидерът на Голдън Стейт бе избран за Най-полезен играч на финалната серия в най-силното първенство в света през този сезон.

Това е първа такава награда във визитката на Стеф Къри, който вече има 4 титли в НБА. 188-сантиметровият баскетболист изведе Уориърс до 4-2 победи в дуела за златото срещу Бостън. В последния мач той наниза 34 точки, от които 6 тройки, в добавка към 7 борби и 7 асистенции. Това му донесе приза, който носи името на легендата Бил Ръсел от 2019 г. насам.

На сметката си Стеф Къри остави средни показатели от 31.2 точки, 6 борби и 5 асистенции в 6-те мача срещу Селтикс. Освен това, той демонстрира успеваемост в стрелбата от далечно разстояние – 44%.

Намерихме начин да го направим. Това е част от родословието на шампиона, нашия опит. Изграждахме това в продължение на 10-11 години. Когато стигнеш до този етап, това означава много. Този трофей е нещо различно, като се има предвид през какво преминахме в последните три години – травми, смяна на играчи, млади момчета. Най-накрая стигах и до този награда за MVP. Специален момент. Всеки имаше значение в този процес„, сподели през сълзи Стеф Къри след награждаването.

Голдън Стейт грабна титлата в НБА след 19 тройки (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани