11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияГеорги Глушков встъпи в длъжност като министър на младежта и спорта

Георги Глушков встъпи в длъжност като министър на младежта и спорта

Основна цел е осигуряването на спокойствие на федерациите, клубовете, спортистите и треньорите, заяви първият българин, който се изявява в НБА

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков положи клетва и официално встъпи в длъжност като служебен министър на младежта и спорта в кабинета на Димитър Главчев.

Основна цел е осигуряването на спокойствие на федерациите, клубовете, спортистите и треньорите. Уверявам ги, че ще направя всичко възможно да имат нормален работен процес, защото остават няколко месеца до Олимпийските игри в Париж. Сигурен съм, че нашите спортисти ще продължат да работят усилено, ще покажат своя потенциал и ще завоюват още квоти за най-големия спортен форум“, заяви Георги Глушков, който пое поста от Димитър Илиев на церемония в ММС.

Георги Глушков изказа благодарност за гласуваното доверие от страна на министър-председателя Димитър Главчев и увери, че екипът на ММС ще направи най-доброто за българския спорт през следващите няколко месеца. Министърът подчерта, че сред основните му приоритети е подсигуряването на българските спортни клубове.

В клубовете се работи изключително много и ще положа максимални усилия да подпишат своите договори с ММС в най-кратки срокове“, категоричен бе той.

Друга цел, която си поставя той, е да даде възможност на треньорските кадри да повишат своите познания чрез организирането на семинари, на които българските специалисти да обменят опит с доказани експерти от чужбина.

Георги Глушков обяви, че ще има трима заместник-министри с ресори „Спорт“, „Младежки дейности“ и „Финанси“.

Димитър Илиев отчете свършеното от неговия екип през последните месеци и добави, че винаги има какво да се надгради.

„Радвам се, че предавам щафетата в ръцете на министър Глушков, който е човек с много високи морални ценности. С него работихме много добре като председател на Българската федерация по баскетбол“, каза Димитър Илиев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани