16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияГеорги Давидов: Ще направим всичко възможно до края на редовния сезон да...

Георги Давидов: Ще направим всичко възможно до края на редовния сезон да върнем самочувствието на състезателите

В първия разговор с момчетата ще им напомня, че те са заслужено на шестото място, добави новият треньор на Черно море Тича

Георги Давидов е новият треньор на Черно море Тича. Той поема тима от морската ни столица, който се намира на шесто място в класирането на НБЛ с баланс от 11-17.

Ето какво сподели за новото си предизвикателство бившият национал:

„Трудно може да се промени нещо в стила на отбора, защото няма време, а най-голямото ми желание е да се върне самочувствието на играчите и те да играят с много по-голяма енергия и по-отборно и комбинативно, да играят като отбор.“

Той допълни, че настоящият сезон не е завършил, напротив – той току-що започва, защото отборът на Черно море Тича заслужено е на плейофна серия.

„Ние ще направим всичко възможно до края на редовния сезон да върнем самочувствието на състезателите, защото те могат да играят баскетбол и го доказаха. Вече в плейофите – там е различен свят и различна мотивация, и надявам се те да го осъзнаят и ще работим с тази цел“, каза специалистът.

Георги Давидов каза, че познава отбора и припомни, че в началото на първенството бе в ЦСКА и има наблюдения.

„Естествено последните няколко месеца нямам толкова директни наблюдения, но имам много добра представа“, обясни той.

Запитан дали го притеснява, че до края на редовния сезон четирите мача на Черно море Тича са навън, Георги Давидов каза, че по-скоро не го притеснява, а съжалява, че няма да се играе пред варненска публика, защото тя е невероятна и много подкрепяща, залата се пълни този сезон доста добре и това е един минус, но такава е програмата.

„Нека да преминат няколко дни, това е въпрос на договорки„, каза още специалистът на въпрос дали щабът на отбора остава същият.

В първия разговор с момчетата ще им напомня, че те заслужено на шестото място, с много добра игра и не трябва да губят самочувствието си, въпреки че следващите четири мача ще бъдат доста тежки. Това, което е пред нас след тези четири мача, е най-основното за сезона“, смята наставникът.

Георги Давидов каза, че с него са се свързали от ръководството на Черно море Тича преди около 2-3 седмици, имало е предварителен разговор и това, което е чул ме у направило доста голямо впечатление с амбициите, които клубът има не само за този, но и за следващия сезон, и не е било трудно да приеме предложението

За равностойната надпревара в НБЛ през този сезон, той коментира, че винаги е полезно за баскетбола, когато е оспорвано и когато има интрига във всеки мач.

„Мога да кажа, че в началото на годината не бях много оптимист за нивото на лигата в този сезон, но като че ли нещата се поизбистриха вече и започнаха да стават доста интересни мачове и тепърва ще има доста интересни мачове“, обобщи Георги Давидов.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани