12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияВ Шумен представиха книга за 100 години баскетбол

В Шумен представиха книга за 100 години баскетбол

Авторът й е бившият играч и треньор Гроздалин Грозданов

Дългогодишният състезател, треньор, деятел и бивш председател на Шумен Гроздалин Грозданов представи книгата си, посветена на 100-годишнината от появата на баскетболa в града. На пресконференция, в присъствието на треньора на мъжкия отбор Янко Янков, авторът на „100 години баскетбол в Шумен“ запозна медиите със своя труд и разказа интересни факти за историята на играта в града.

Мотото на книжката е – Историята на един велик спорт в един малък град някъде на нашата планета“, заяви Гроздалин Грозданов.

Написването на книгата не е лесна задача и първоначално авторът е имал съмнения дали трябва да се заеме с нея, но важността да се знае и помни историята надделяват при вземане на решението. Самата книга е изключително ценна с това, че в нея са включени не само фактите около историята на баскетбола в Шумен, но и спомени на преките участници, развивали играта с оранжевата топка в града.

Гроздалин Грозданов поясни, че е ползвал, както периодичните издания, публикували новини за баскетбола в периода oт 1924 до 2020 г., така и публикациите на покойните журналисти Николай Чакъров и Борис Павлов. Богат и интересен снимков материал ще потопят читателя във времена, в които любовта към баскетбола е била движещата сила за развитието му в града под Шуменското плато.

Янко Янков изказа своите поздравления към Гроздалин Грозданов за труда и сподели, че книгата е важна за шуменци, но е важно и подрастващите да се запознаят с историята, с върховете на играта в града.

ПрезGoogle
ИзточникShumenbasket.org
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани