12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаВ Израел драма с тестове за коронавирус на американец от Жалгирис

В Израел драма с тестове за коронавирус на американец от Жалгирис

От литовския клуб смятат, че резултатът от теста на Тайлър Кавана на летището в Тел Авив е фалшиво положителен

Баскетболистът на Жалгирис Тайлър Кавана пропусна последния мач на своя тим срещу Макаби Тел Авив в Евролигата. Срещата се игра снощи на израелска земя и бе спечелена от селекцията на Янис Сфайропулос със 76:62.

Причината за отсъствието на Тайлър Кавана от състава на литовците се оказал положителен резултат за коронавирус, който получил след тестване на летище „Бен Гурион“. Преди да отпътуват за Израел всички играчи на Жалгирис са тествани в Литва и резултатите им са отрицателни.

След проверката в Израел Тайлър Кавана е изолиран в хотелската си стая, без да проявява симптоми на вируса. Часове след това 206-сантиметровото тежко крило е дал отрицателни резултати на два антигенни теста. От литовския клуб имат съмнения за възможен случай на фалшиво положителен тест при тестването на летището. 

Днес 27-годишният американец е дал отрицателен резултат и на изследване чрез PCR. Това означава, че Тайлър Кавана ще може да напусне Израел с отбора си, който на 29 октомври ще гостува на Анадолу Ефес.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани