13.2 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългари в чужбинаВ Гърция отново избраха Александър Везенков за MVP на сезона

В Гърция отново избраха Александър Везенков за MVP на сезона

Крилото стана и Най-популярен играч в южната ни съседка за 2022/2023

Преди да се отправи към НБА, за да се присъедини към Сакраменто от следващия сезон, Александър Везенков получи още едно признание за изявите си в Гърция. 206-сантиметровото крило бе обявен за МVP и Най-популярен играч на лигата в южната ни съседка за 2022/2023. 

Александър Везенков достига до приза за Най-полезен състезател в гръцкия елит за втори пореден и общо трети път в кариерата си (б.а. – и през 2015 г. с Арис). В изминалите два сезона той стори това с екипа на Олимпиакос. Наградата за Най-популярен състезател в южната ни съседка пък е втора за българина.

27-годишният баскетболист е лидер в подреждането във вота на капитаните и треньорите, който формира 60% от общия, със 75% от тези гласове. Сред представителите на медиите в южната ни съседка той е избран от 78.3%. След него се нареждат Костас Слукас и Силвен Франсиско. Сред феновете, гласували на официалния сайт на лигата, Александър Везенков получава 51.8%, следван от Костас Слукас и Костас Папаниколау.

През 2022/2023 Александър Везенков достига до златен требъл в Гърция – титла, Купа и Суперкупа с „червено-белите“. През миналия сезон той записва средно по 16.7 точки, 5.7 борби и 2 асистенции в общо 30 мача по гръцките терени.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани