Константин Тошков: Моите лични амбиции са да станем шампиони

От опита на Станимир Маринов мога да взема доста неща, много се радвам, че сме в един отбор тази година, казва още едно от новите попълнения в Спартак

945

Константин Тошков е едно от новите попълнения на Спартак за 2023/2024. При плевенчани гардът пристига като шампион, след като триумфира със златото в НБЛ през миналия сезон като част от Балкан.

Пред BBALL.BG Константин Тошков говори защо е избрал да носи екипа на Спартак, за играчите, от които се е учил досега и какви са амбициите му с новия отбор. Ето и какво заяви той:

Все още е рано да говоря за впечатления от тренировъчния процес, но вярвам, че ще бъде много силен, познавайки треньора. Надявам се най-вече да сме здрави, всичко друго е без значение. Всичко друго можем да го постигнем, ако сме здрави„, сподели Константин Тошков.

„След завършването на последния сезон от Спартак заявиха голям интерес към мен, буквално на следващия ден. Техните виждания и условия бяха много интересни и затова взех решение да премина в Спартак„, казва още гардът.

„Това ме е втората шампионска титла, предишната беше с Левски, а миналия сезон и с Балкан. Там имаше много силен тренировъчния процес, покрай силни играчи. Смятам, че това ми даде увереност да бъда още по-сигурен на терена и мисля, че този сезон ще бъда още по-добър, добави 186-сантиметровият баскетболист.

„Досега съм получавал много съвети от американците, с които съм играл, както и от опитни български играчи като Асен Великов, Чавдар Костов, Христо Захариев и Павлин Иванов, както и от други, с които съм играл. От опита на Станимир Маринов мога да взема доста неща. Много се радвам, че сме в един отбор тази година, защото наистина много да науча много от баскетболист като него„, смята Константин Тошков.

Струва ми се доста добре отбора. Смятам, че когато пристигнат всички, ще изглеждаме още по-добре. Имаме и подготвителен период, който да използваме и да изглеждаме за мачовете наистина като отбор„, допълва бившият младежки национал.

„Да участваме в Европейската северна баскетболна лига с такива отбори ще бъде страхотно за нас, както за младите, така и като цяло за Спартак. Трябва да се възползваме максимално. Вярвам, че ако тренираме добре и сме здрави, можем да изглеждаме добре срещу останалите“, е мнението на Константин Тошков.

„Надявам се първенството да бъде още по-интересно от миналия сезон. Вярвам, че нашият тим ще бъде доста добър. За другите отбори не мога да кажа. Моите лични амбиции са да станем шампиони„, завърши той.

Предишна статияВтори пореден сезон за Александър Янев в Рилски спортист
Следваща статияВенцислав Петков с екипа на ЦСКА и през 2023/2024
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."