6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков с дабъл-дабъл срещу ПАО, Олимпиакос на финал за Купата на Гърция

Везенков с дабъл-дабъл срещу ПАО, Олимпиакос на финал за Купата на Гърция

Крилото продължава да доминира в този турнир

Александър Везенков и Олимпиакос достигнаха до финал в турнира за Купата на Гърция. Това стана факт, след като българинът и тимът му повалиха големия си противник Панатинайкос с 81:65 в среща от 1/2-финалите на надпреварата, която се провежда в Ираклион.

Спортист №1 на България за 2022 г. продължава да доминира в този турнир, като оформи дабъл-дабъл за Олимпиакос в тази среща – 22 точки и 10 борби плюс 4 асистенции и 2 откраднати топки за 33 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Александър Везенков бе 4/5 от средно разстояние, 3/6 от тройката и 5/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Костас Папаниколау вкара 15. Айзея Кенън се разписа с 14.

Парис Лий бе най-добър за ПАО със 17 точки и 5 асистенции. С по 13 останаха Йоргос Папаянис и Дерик Уилямс, като първият грабна и 5 борби.

Александър Везенков и неговите съотборници доминираха под двата ринга, като овладяха общо 37 срещу 28 борби за „детелините“. Освен това, селекцията на Йоргос Барцокас показаха и по-точен мерник в стрелбата от далечна дистанция – 14/37 срещу 8/21 за Панатинайкос.

Олимпиакос ще се бори за своето 11-то отличие в този турнир. Във финала утре (19 февруари) от 19.15 ч. Александър Везенков и компания ще излязат срещу Перистери, който победи АЕК със 77:65 по-рано днес.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПАНАТИНАЙКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани