13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаБЕЛГРАД 2022: Везенков с дабъл-дабъл, Олимпиакос приключи четвърти в Евролигата (видео)

БЕЛГРАД 2022: Везенков с дабъл-дабъл, Олимпиакос приключи четвърти в Евролигата (видео)

Българинът изтормози Барселона в мача за бронза в Белград

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос финишираха на четвърто място в Евролигата през този сезон. В „Старк Арена“ в Белград българинът и отборът му загубиха от Барселона със 74:84 в мачa за бронзовите медали в турнира на богатите.

И ОЩЕ: „Червено-белите“ остават четвърти в Евролигата за първи от 2009 г. в Берлин, като отново в двубоя за бронза тогава падат от Барса, но със 79:95. За испанците пък това е първи подобен медал в най-силната клубна надпревара на Стария континент от 2014 г. в Милано.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков се представи страхотно за Олимпиакос и оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 11 борби плюс 1 открадната топка за 32 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си крилото бе 6/9 от средно разстояние, 1/3 от тройката и 5/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Хасан Мартин финишира с 14 точки и 7 асистенции. Шакил МакКисик се отчете с 11 точки и 5 откраднати топки.

Никола Миротич бе най-добър за Барселона с 19 точки. Сертач Шанлъ вкара 16. Кори Хигинс се разписа с 11 точки.

РАЗВИТИЕТО: Каталунците имаха предимство през първото полувреме и поведоха с 45:38 след 20 минути игра. През третия период испанският гранд дръпна с 15 точки, воден от Никола Миротич, Николас Лапровитола и Брандън Дейвис. Олимпиакос все пак сведе пасива си до 6 точки за 56:62 чрез Александър Везенков и Костас Слукас. През последната част отборът на българина се доближи на 3 точки за 65:68 чрез Везенков, Слукас и Шакил МакКисик. Барселона обаче си гарантира успеха с помощта на Никола Миротич, Кори Хигинс и Сертач Шанлъ, оформяйки крайното 84:74.

КАКВО ПРЕДСТОИ: За трофея в Евролигата днес от 20.00 ч. ще спорят Реал Мадрид и Анадолу Ефес.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани