Везенков на ниво при нова победа на Олимпиакос в Гърция

Българинът отбеляза 18 точки срещу Промитеас Патра

463

Александър Везенков и Олимпиакос триумфираха за 13-ти пореден път в шампионата на Гърция. Българинът и отборът му не оставиха шансове на Промитеас Патра след 85:66 като гости в отложен мач от 16 кръг в елитното първенство на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило и този път имаше основна заслуга за успеха на своя Олимпиакос. Александър Везенков премина двуцифрената бариера за 13-ти път през сезона, след като реализира 18 точки. При стрелбата си той бе 6/7 от средно разстояние, 1/1 от тройката и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, 26-годишният баскетболист се разписа с 4 борби и 2 откраднати топки за 18 минути на паркета като титуляр.

От неговите съотборници Шакил МакКисик завърши с 21 точки, от които 5 тройки. Тайлър Дорси вкара 19.

Йоргос Танулис бе най-добър за Промитеас Патра с 16 точки и 7 борби. Тревис Симпсън се отчете с 12. Конър Франкамп остана с 11 точки.

Гостите направиха повече асистенции – 21 срещу 14 за Промитеас Патра. Освен това, Александър Везенков и компания допуснаха по-малко технически грешки – 8 срещу 13 за съперника.

Олимпиакос е с баланс от 19-1 и заема първо място в класирането на гръцкия елит. На 16 април Александър Везенков и тимът му ще играят с Лариса. 

СТАТИСТИКА ОТ ПАТРА – ОЛИМПИАКОС

Предишна статияБалкан се включва в базар в помощ на болно дете
Следваща статияСлавия прибра бронза при жените (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."