17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияГлоби от 300 лв. след последното заседание на ДАС

Глоби от 300 лв. след последното заседание на ДАС

Санкциите са за нарушения на правилника от двубоя между Берое и Черно море Тича

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наложи санкции на обща стойност 300 лв. след последното си заседание. Глобите са заради технически нарушения след двубоя от последния кръг в редовния сезон между Берое и Черно море Тича.

Ето и какви са наказанията, наложени от ДАС:

„На заседание, проведено на 02.05.2023 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Петър Цачев – дежурен представител на БФБ на мача Берое – Черно море Тича, проведена на 26.04.2023 г.

Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на Тач Смайт Ънру – състезател с №32 от отбора на БК „Черно море Тича“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №165 между отборите на БК “Берое” и БК “Черно море Тича”, проведена на 26.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №32 от отбора на  БК „Черно море Тича“ – Тач Смайт Ънру е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

– Налага на БК „Черно море Тича“, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща №165 между отборите на БК “Берое” и БК “Черно море Тича”, проведена на 26.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Черно море Тича“. Размерът на наказанието е строго определен в ДАП на НБЛ.“

Въз основа на същия доклад ДАС:

– Налага на Роберт Георгиев – състезател с №9 от отбора на БК „Берое“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №165 между отборите на БК “Берое” и БК “Черно море Тича”, проведена на 26.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №9 от отбора на  БК „Берое“ – Роберт Георгиев е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани