13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаВезенков напомни за себе си на Барселона (видео)

Везенков напомни за себе си на Барселона (видео)

Българинът и Олимпиакос триумфираха на испанска земя

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос прекъснаха серията си от две поредни поражения в Евролигата. Българинът и колегите му надвиха Барселона с 96:88 като гости в отложен двубой от 9 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило изглежда започва да се връща към познатата си форма, като остави на сметката на Олимпиакос 10 точки, допълнени от 1 борба, 1 асистенция и 1 открадната топка за 21 минути. При стрелбата си той бе 2/2 от средно разстояние, 1/3 от тройката и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Хасан Мартин се отчете със 17 точки и 8 борби. Костас Слукас оформи дабъл-дабъл – 15 и 10 асистенции.

Никола Миротич бе най-резултатен за Барселона с 16 точки. Брандън Дейвис реализира 15. Адам Ханга остана с 10 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Каталунците наваксаха пасив от 11 точки и намалиха до 82:84. Хасан Мартин изведе Олимпиакос до серия от 5-0 2.19 мин. преди края. Малко по-късно последният измъкна топката от Ник Калатес, а “червено-белите” отново дръпнаха с 91:84.

И ОЩЕ: Гръцкият гранд е с баланс от 6-5, което го поставя на 10-то място в класирането, докато Барса е с 9 победи и 3 загуби и e на върха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 декември Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на Цървена Звезда, а ден по-късно Барселона ще приеме Армани Милано.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани