9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияВезенков и Олимпиакос с грешен ход срещу Фенербахче в плейофите на Евролигата...

Везенков и Олимпиакос с грешен ход срещу Фенербахче в плейофите на Евролигата (видео)

Крилото и съотборниците му ще играят у дома във вторник за квота за Финалната четворка

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос претърпяха второ поражение в плейофите на Евролигата. Българинът и отборът му не успяха срещу Фенербахче след 69:73 като гости, а резултатът в 1/4-финалната плейофна серия вече е равен – 2-2 победи.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се отчете с 2 точки за Олимпиакос, допълнени от 4 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка за 30 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Спортист №1 на България за 2022 г. бе 1/1 от средно разстояние.

От неговите колеги Шакил МакКисик бе най-добър за Олимпиакос с 20 точки и 5 борби. С по 12 се отчетоха Айзея Кенън и Мустафа Фал, като вторият грабна и 7 борби.

ДеШон Пиер бе най-добър за Фенербахче със 17 точки. Тайлър Дорси добави 16. Найджъл Хейс-Дейвис остана с 12 точки.

КЛЮЧЪТ: С две тройки в началото на последната четвърт Найджъл Хейс-Дейвис даде на домакините инерция, след като Олимпиакос водеше с 49:44 в края на третата част. „Фенерите“ отвърнаха със серия от 10-0, но Везенков и компания не се отказаха и обърнаха за 60:59 4 минути преди края. Найджъл Хейс-Дейвис и ДеШон Пиер бяха точни за преднина от 6 точки за турския гранд, което се оказа достатъчно за успеха му.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Решителният пети двубой от серията между Олимпиакос на Александър Везенков и Фенербахче ще бъде в Пирея следващата седмица. Срещата ще се играе на 9 май (вторник) от 21.30 ч. 

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани