Втора принудителна рокада в националния за 24 часа

Алекс Симеонов заменя Цветомир Чернокожев, който е получил контузия в последния мач на Левице в Словакия

932

Цветомир Чернокожев няма да се присъедини към лагера на мъжкия ни национален отбор в Самоков. Това стана ясно, след като крилото получи контузия в последния мач на своя Левице при победата над Списки с 88:85 в Словакия.

Бившият играч на Академик София игра само 16 минути и получи удар, който го извади от двубоя, след като вкара 4 точки и овладя 5 борби. Състоянието на българинът все още не е ясно, но травмата ще му попречи да се прибере в страната за лагера на „трикольорите“.

На негово място с групата в Самоков вече се подготвя Алекс Симеонов от Рилски спортист.

Това е втора принудителна промяна в състава ни, след като заради травма гардът на Левски Лукойл Венцислав Петков отпадна от сметките на Росен Барчовски. Специалистът избра да заложи на Станислав Ваклинов.

Последните мачове от квалификациите за Евробаскет 2022 ще се проведат от 19 до 22 февруари, като четирите отбора от група Н ще се съберат в „балон“ в Рига.

Двубоят срещу Латвия е на 20-ти от 19.30 ч., а на 22-ри тимът ни ще търси реванш от Босна и Херцеговина от 16.30 ч. Срещите ще бъдат излъчени пряко в ефира на БНТ 3.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКБФБ
Предишна статияДимана Георгиева сред най-полезните в европейските квалификации
Следваща статияЛатвия чака Янис Тима и Дайрис Бертанс
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."