16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос спасиха кожата срещу Фенербахче (видео)

Везенков и Олимпиакос спасиха кожата срещу Фенербахче (видео)

7 точки за крилото срещу турския гранд

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос записаха втора победа в Евролигата през тази седмица. Българинът и отборът му надделяха над Фенербахче с 67:65 у дома в мач от 7 кръг в турнира на богатите. Гръцкият гранд вече има баланс от 5-2 и заема четвърто място в класирането, докато турците са 14-ти са 2 успеха и 5 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило започна сред титулярите на Олимпиакос, като остана на паркета 34 минути. В тях националът се отчете със 7 точки и 5 борби, като бе 2/3 при стрелбата си от средно разстояние и 1/7 зад дъгата.

От неговите колеги Костас Слукас отбеляза 14 точки плюс 5 асистенции. Тайлър Дорси, Янулис Ларенцакис и Мустафа Фал вкараха по 10, като последният овладя и 9 борби.

Ян Весели бе най-резултатен за Фенербахче с 14 точки и 9 борби. Нандо Де Коло и Марко Гудурич останаха с по 10.

КЛЮЧЪТ: „Фенерите“ преодоляха пасив от 13 точки, за да се върнат в играта през последната четвърт. Акиле Полонара постави равенство на таблото за 65:65 с успешен наказателен удар 39 секунди преди сирената. Костас Слукас обаче спаси кожата на Олимпиакос с кош секунди преди да изтече редовното време, за да оформи крайното 67:65. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 ноември Олимпиакос на Александър Везенков ще приеме Монако, а ден по-рано Фенербахче ще се изправи срещу ЦСКА Москва.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ФЕНЕРБАХЧЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани