9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Везенков и Бост се наредиха до Алексей Швед и Саша Джорджевич

Везенков и Бост се наредиха до Алексей Швед и Саша Джорджевич

Постижения за двамата национали на България на европейското

Александър Везенков и Дий Бост със сигурност ще запомнят вчерашния мач на националния ни отбор на Грузия, който бе спечелен от българските „лъвове“ с 92:80. Освен победата, срещата от група А на Евробаскет 2022 донесе на двамата и лични постижения, с които ще оставят имената си на историята.

Александър Везенков реализира 28 точки и овладя 14 борби срещу грузинците. Така крилото на Олимпиакос стана вторият играч през този век след Алексей Швед, който реализира над 25 точки за четвърти пореден път на шампионат на Стария континент. 27-годишният баскетболист е и първият играч, който има над 25 точки и 10 борби в три мача на едно европейско първенство за последните 25 години.

Дий Бост пък остави на сметката си вчера 33 точки и 12 асистенции, като наниза 9 тройки. За последно 9 далечни снаряда в мач от европейско отбелязва легендата Саша Джорджевич през 1995 г. във финала срещу Литва.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: България пренаписа историята (ВИДЕО)

България има двама играчи с дабъл-дабъл в един мач за втори път на Евробаскет 2022, след този с Турция.

EВРОБАСКЕТ 2022: Страхотна България ликува на европейско след повече от десетилетие (ВИДЕО)

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани