15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаВезенков даде искрата на Олимпиакос на старта на плейофите в Евролигата (видео)

Везенков даде искрата на Олимпиакос на старта на плейофите в Евролигата (видео)

Крилото реализира 19 точки срещу Фенербахче

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос взеха преднина на старта на плейофите в Евролигата. На свой терен българинът и отборът й му биха Фенербахче със 79:68, за да излязат напред с 1-0 победи на 1/4-финалите.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се представи силно и се превърна в най-добър реализатор на Олимпиакос в срещата с 19 точки, 6 борби и 3 асистенции за 28 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 4/8 от средно разстояние, 3/6 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Това е просто 1-0. Без вълнение, без емоции, без чувства. Знаем, че ще бъде трудно. Фенербахче има страхотни играчи, страхотен треньор, ще се върнат. Играхме с наистина солидна защита. Трябва да продължаваме така и да си видим грешките, така че ще бъдем готови за втория мач“, сподели Александър Везенков. 

От неговите съотборници Айзея Кенън се разписа с 18 точки, от които 6 тройки. Шакил МакКисик се отчете с 11.

Джонатан Мотли бе най-резултатен за Фенербахче с 15 точки и 7 борби. Дешон Пиер приключи с 13 и 5 асистенции. Марко Гудурич остана с 12 точки, 5 борби и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: След равностойно първо полувреме Айзея Кенън се отличи с няколко поредни тройки, а „червено-белите“ дръпнаха с 63:51. „Фенерите“ отвърнаха и чрез Джонатан Мотли и Марко Гудурич сведоха пасива си до 58:63. Олимпиакос обаче не се огъна и чрез Александър Везенков, Костас Слукас и Шакил МакКисик стигна до победата с крайното 79:68.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Мач №2 между Олимпиакос на Александър Везенков и Фенербахче ще бъде на 28 април.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ФЕНЕРБАХЧЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани