7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаВезенков даде искрата за лекция на Олимпиакос над Байерн Мюнхен (видео)

Везенков даде искрата за лекция на Олимпиакос над Байерн Мюнхен (видео)

Крилото най-полезен за Олимпиакос, на крачка от нов дабъл-дабъл в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Aлександър Везенков и Олимпиакос се върнаха към победите в Евролигата. Българинът и колегите му минаха през Байерн Мюнхен с 83:60 у дома в мач от 15 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд е с баланс от 10-5 и е трети в класирането, докато германците са 11-ти със 7 успеха и 8 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило свърши доста работа за Олимпиакос и се превърна в най-полезния му играч в срещата. Александър Везенков се отчете с 16 точки, като бе 5/6 от средно разстояние, 1/2 зад дъгата и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, той остана на крачка от дабъл-дабъл след 9 борби плюс 1 асистенция и открадната топка за 28 минути.

От неговите колеги Янулис Ларенцакис завърши с 15. Томас Уолкъп отбеляза 13.

Огъстин Рубит единствен завърши с двуцифрен точков актив за Байерн Мюнхен – 10 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и компания властваха на паркета през цялото първо полувреме, в което нанизаха общо 49 точки срещу 24 за съперника, макар че нямаха нито една тройка (б.а. – след 6 опита). Преди паузата обаче домакините бяха почти безпогрешни от средна дистанция – 20/24. Абсолютната доминация на Олимпиакос продължи и през третия период, в който разликата стана 34 точки. Байерн все пак реагира в последната четвърт след серия от 15-0 за 56:74, но за повече нямаше сили.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 декември Александър Везенков и Олимпиакос ще приемат АСВЕЛ, а Байерн Мюнхен ще излезе срещу Цървена Звезда.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – БАЙЕРН МЮНХЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани