10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Нашата защита ни даде криле за нападението

Васил Евтимов: Нашата защита ни даде криле за нападението

Всичките задачи бяха изпълнени, каза още треньорът на Черноморец

Берк Мехмед е един от играчите, които критикувам най-много по време на тренировка. В този мач не го пуснах в първите пет. Исках да видя дали наистина ще бъде готов, защото Георги Боянов не игра – има контузия в кръста. Реших да пусна Мони Лепичев, за да го изнервя, за да му запаля факлата, за да може като влезе наистина да иска да играе, да ми покаже. Това му беше най-хубавият мач. Има трима играчи, от които съм страшно доволен. Това са Берк Мехмед, когото поздравявам и му казах да продължава да тренира по същия начин и да се наслади на този мач, защото в сряда имаме друг с Рилски спортист. Очаква ни тежък мач. Другият играч, когото искам да поздравя, е Мунис Туту, има 17 асистенции и 15 точки. Това са 17 завършващи подавания, това е нов рекорд в НБЛ за годината, ако не се лъжа. Това е страшно много. Това са все едно още 34 точки близо. Невероятен Мунис, който все още играе на една ръка – има лоша контузия, изкълчване на пръста. Третият играч, който искам да поздравя е Брайс Нзи, който за 22 минути хвана 13 борби. В момента той играе на 50% от възможностите си, защото като дойде беше с контузия в адукторите. Но когато влезе следващите 3-4 седмици във форма, наистина ще ни помогне и аз съм страшно благодарен, че той избра да играе за Черноморец”, анализира представянето на своите треньорът на бургазлии Васил Евтимов след успеха над Академик с 94:70. 

“Имаме 24 точки от контраатака в защита, тотално доминирахме. Те нямаха решение, ако искаха можеха да продължат да играят и 40 минути зона. Първите 30 минути играха през цялото време зона. Аз не съм привърженик на това, но няма значение. Нашата защита ни даде криле за нападението. След всяко тяхно изпускане на кош ние опитахме да играем на контраатака, защото аз изисквам от моите играчи да играят бърз баскетбол и нещата се получиха. Имаме 24 точки от контраатака. Доминирахме тотално в борбата – 43-32. Имахме за задача те да не ни вкарат повече от 76 точки, а ни вкараха 70. Всичките задачи бяха изпълнени и затова ги победихме с 24 точки разлика”, допълни наставникът на “акулите”, които са еднолично на четвърто място в класирането с баланс от 13-9.  

Доволен съм от играчите и искам да се възстановят, за да може да играят в може би най-тежкия мач в Самоков”, завърши Васил Евтимов.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани