11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Феновете ни дават криле и енергия

Йордан Янков: Феновете ни дават криле и енергия

Основното ни оръжие е да се борим на 100% и да сме много агресивни, смята наставникът на Академик

Поздравявам нашия отбор. Ако играем по този начин в края на сезона и публиката реагира по този начин, аз като треньор не мога да искам повече. Страхотна подкрепа. Феновете ни дават криле и енергия. Смятам, че момчетата оценяват това нещо и заради това дават цялото си сърце на паркета. В този мач Васил Бачев и Александър Милов, а и Тайлър Криймър се понагърбиха. Това не значи, че Кръстан Кръстанов или останалите момчета не са играли добре. Надборваме Рилски спортист, който е селектиран много добре, за да печели борбата. Поемам отговорността за тази загуба. Момчетата се справиха страхотно„, коментира наставникът на Академик Йордан Янков след поражението от лидера в НБЛ със 78:79.

Ако още малко увеличим дисциплината в нещата, които сме тренирали, както и не играем този див и луд баскетбол, ще бъдем още по-близо и ще се поздравяваме с успехи в следващите мачове. Основното ни оръжие е да се борим на 100% и да сме много агресивни. Топките, които са 50-50, съм казал на момчетата, че трябва да са наши. Това допринася за енергията, за самочувствието и за резултата в крайна сметка“, смята наставникът на пловдивския тим.

„Ако продължаваме по този начин, самочувствието на момчетата ще се покачва. Ние сме единственият отбор в лигата, който повежда на Рилски с 15 точки. Не искам да се изтъквам, но ние играем добър баскетбол. Въпросът е да имаме дисциплина и да сме заедно. Да няма кавги и разправии, и да играем отборен баскетбол. Надявам се да видим още повече хора на следващия ни домакински мач. Това е нашата цел, защото баскетболът е за публиката“, добави Йордан Янков.

Рилски се измъчи, но се измъкна от примката на Академик в Пловдив

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани