5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Имахме да си връщаме за загубата във Варна

Васил Евтимов: Имахме да си връщаме за загубата във Варна

Поздравявам Мишо Капитанов и Пламен Алексиев, каза още треньорът на Черноморец

Първо искам да поздравя моя асистент – Мишо Капитанов, който цяла година ми помага в тренировките, когато има контузени играчи. Ние го картотекирахме през февруари месец и се радвам, че стана най-старият играч в историята на НБЛ, на 43 години е и много се радвам за него. Исках да му се отблагодаря за помощта, която ми даде през сезона“, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха на тима си над Черно море Тича с 97:84.

За мача съм страшно доволен, играха добре в защита – 47 борби. Моята идея беше да хванем около 40. Те надхвърлиха моите очаквания. Черно море също игра добре, много прилично. Мачът за тях беше без значение, но се видя, че искаха да дойдат и да играят сериозен баскетбол. Имахме да си връщаме за загубата във Варна„, каза още наставникът на бургазлии, които победиха за 11-ти път в мъжкия ни елит през този сезон.

„Искам да поздравя Пламен Алексиев, за когото това бе последен мач като играч. За съжаление, за всички нас този ден идва рано или късно. Той ми каза, че това за него ще бъде последният мач. Поздравявам го отново за супер кариерата, която направи в България и за приноса, който е дал за израстването на всички млади играчи, които са минали през Черно море“, добави Васил Евтимов.

Исках да дам на играчите от пейката възможност да играят малко повече, защото през част от сезона играха много малко. Мисля, че ще се получат нещата. Има неща, които не ми харесаха. Стараеха се момчетата, показаха това, което исках. Бяха малко колебливи, нервни, но е нормално, когато си на 17-18 години. С времето ще натрупат опит и ще станат добри баскетболисти. Предстои ни още един мач срещу Спартак Плевен и имаме малко време за възстановяване. Затова исках да дам малко почивка на основния състав. Излизаме за победа и ще чакаме резултата от Берое и Рилски спортист, за да видим дали ще сме четвърти или пети. Всичко зависи от този двубой и ще чакаме до последно. Забравяме тази победа и атакуваме плейофите“, завърши той.

Черноморец направи още една крачка към Топ 4

Eто и какво каза за срещата Томас Читадзе: 

„Треньорът ни не дава много шанс на нас, младите, но е нормално, защото правим грешки. Не сме толкова опитни. Всеки момент, когато ми даде шанс, давам всичко от себе си и оставям сърцето си на игрището. Направих каквото мога за отбора, за да помогна. Ако не мога да увелича разликата, поне да я задържа. Да играя добре в защита и да вземам борби. На терена трупам опит и от моите съотборници, и от съперника. Във всички случаи това е полезно за мен.“

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани