9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаВаленсия открадна победата от ПАО в края (видео)

Валенсия открадна победата от ПАО в края (видео)

Крис Джоунс се превърна в герой за испанците

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Валенсия завоюва четвърта победа в последните си 5 мача в Евролигата. Селекцията на Алекс Мумбру срази Панатинайкос с 92:91 като гост в среща от 24 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Испанският състав е с баланс от 13-11 на осмата позиция, докато „детелините“ са с 8 успеха и 16 поражения на 16-тото място.

НАЙ-ДОБРИ: Крис Джоунс бе най-резултатен за Валенсия с 24 точки и 5 асистенции. Кайл Александър добави 16. Виктор Клавер се отчете с 13 точки.

Парис Лий завърши с 25 точки за Панатинайкос, включително 5 тройки, плюс 7 асистенции. Артурас Гудайтис се прибра в съблекалнята с дабъл-дабъл – 23 и 10 борби. Мат Томас остана с 13 точки.

КЛЮЧЪТ: Парис Лий на два пъти извеждаше домакините напред в последната минута, но Валенсия не спираше да настоява. Мат Томас пък бе точен от фаул линията веднъж за 91:89 за ПАО 17 секунди преди сирената. „Оранжевите“ обаче стигнаха до обрат след тройка със сирената на Крис Джоунс, оформирала крайното 92:91.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 24 февруари Валенсия ще бъде домакин на Олимпиакос на Александър Везенков, а същия ден Панатинайкос ще излезе срещу Армани Милано.

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – ВАЛЕНСИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани