11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориБългария понесе удар от Исландия в олимпийската предквалификация (видео)

България понесе удар от Исландия в олимпийската предквалификация (видео)

"Лъвовете" завършиха със загуба участието си на турнира в Истанбул

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор приключи със загуба участието си на олимпийската предквалификация в Турция. В зала „Синан Ердем“, в Истанбул тимът на Росен Барчовски не успя срещу Исландия след 76:93 в последния си мач от група C на турнира.

И ОЩЕ: „Лъвовете“ финишират последни в групата си с баланс от 0-3. Исландците са трети с 1-2, докато по-късно тази вечер Турция и Украйна ще си оспорват първото място.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов бе най-резултатен за България с 16 точки и 6 борби. Брандън Йънг се завърна в игра с 15 и 7 асистенции. Константин Костадинов вкара 13 точки в добавка към 7 борби. Андрей Иванов се отчете с 11 и 7 борби.

Торир Торбянансон бе най-добър за Исландия със 17 точки. Тригви Хлинарсон се разписа с 14 и 8 борби. Ейвар Фридкинсон регистрира 13 точки. Стимир Трастарсон остана с 11.

КЛЮЧЪТ: Исландците си гарантираха двуцифрен аванс още в първата четвърт, която спечелиха с 27:13. До края въпреки опитите на нашите да намалят пасива си, водени от Павлин Иванов, Брандън Йънг, Константин Костадинов и Андрей Иванов, съперникът държеше нещата под контрол и стигна до победата.

Селекцията на Крейг Педерсен демонстрира по-точен мерник в стрелбата от игра – 56.3% срещу 39.4% за представителния ни тим.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Това бе последен официален мач за България през 2023 г. Следващите срещи на националите ще бъдат през февруари 2024 г. от европейските квалификации.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – ИСЛАНДИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани