13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориБългария загуби първия мач от турнира в Пардубице

България загуби първия мач от турнира в Пардубице

Нашите отстъпиха на Чехия

Националният ни отбор допусна загуба в първия си мач от турнира в Чехия, който е част от подготовката му преди предквалификациите за европейското през 2025 г., които ще бъдат в края на август, и за шампионата на Стария континент през септември. В „Ентерия Арена“ в Пардубице момчетата на Росен Барчовски отстъпиха на Чехия с 60:93. 

Иван Алипиев се отчете с 13 точки и 7 борби при първата си поява с екипа на България. Дейвид Кравиш дебютира с 9 и 6 борби. Чавдар Костов и Емил Стоилов добавиха по 8 точки.

В представителния ни тим за турнира в Чехия не са Александър Везенков и Дий Бост, както и Константин Костадинов и Йордан Минчев. В групата за срещата днес не бе и Павлин Иванов. 

Патрик Ауда бе най-резултатен за Чехия с 16 точки. По 10 отбелязаха Ондреж Балвин и Вит Крейчи, като първият грабна и 6 борби.

След равностойното начало домакините излязоха напред със 17:10 след успешни акции на Ян Весели, Яромир Бохачик, Ондреж Балвин и Патрик Ауда. Иван Алипиев и Дейвид Кравиш все пак намалиха до 14:17, но чехите отново дръпнаха за 25:14 в края на първата част. През втория период авансът на деветия от последната Олимпиада стана 17 точки, като за това се погрижиха Ян Весели, Мартин Петерка и Томаш Саторански. „Лъвовете“ отвърнаха и чрез Чавдар Костов, Иван Алипиев и Васил Бачев се доближиха на 10 точки. Войтех Хрюбан и Ян Весели фиксираха 43:29 за Чехия на голямата почивка.

След паузата Станимир Маринов и Дейвид Кравиш заличиха още от изоставането на България за 37:45. Патрик Ауда, Томаш Кизлинк и Мартин Петерка обаче намериха верните решения за 65:45 след 30 минути. През последната четвърт селекцията на Ронен Гинсбург не изпусна инициативата и стигна до успеха с крайното 93:60.

Утре (13 август) от 18.30 ч., отново в Пардубице България ще излезе срещу Хърватия. Ден по-късно чехите ще играят с „карираните“.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕХИЯ – БЪЛГАРИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани