1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаОлимпиакос удари Анадолу Ефес след продължение, Везенков на ниво (видео)

Олимпиакос удари Анадолу Ефес след продължение, Везенков на ниво (видео)

Българинът близо до дабъл-дабъл срещу турския гранд

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос записаха втора поредна победа в Евролигата. Българинът и колегите му отказаха шампиона в турнира Анадолу Ефес с 87:85 след драма с продължение у дома в мач от 26 кръг. Гръцкият гранд е с баланс от 14-9 и е четвърти в класирането, докато селекцията от Истанбул е на девета позиция с 12 успеха и 12 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило не изневери на силната си форма и отново бе сред най-добрите за Олимпиакос. Александър Везенков бе близо до дабъл-дабъл – 16 точки и 8 борби плюс 1 асистенция и 1 открадната топка за 38 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 3/4 от средно разстояние, 2/9 зад дъгата и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Костас Слукас бе най-добър с 23 точки, 5 борби и 6 асистенции. Тайлър Дорси се отчете с 19.

Тибор Плайс бе най-резултатен за Анадолу Ефес с 14 точки. Родриг Бобуа вкара 13. Василие Мицич остана с 12 точки и 13 асистенции.

КЛЮЧЪТ: 14 секунди преди края на редовното време Василие Мицич постави равенство на таблото за 75:75, а в следващата атака Тайлър Дорси не успя да отбележи. В допълнителните 5 минути гостите стигнаха до 85:82 чрез Шейн Ларкин, но Тайлър Дорси намали до 84:85. Костас Слукас не бе казал последната си дума и с тройка със сирената оформи крайното 87:85. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 24 февруари Александър Везенков и Олимпиакос ще приемат Армани Милано, докато Анадолу Ефес ще играе срещу Макаби Тел Авив.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани