8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаМакаби Тел Авив издържа срещу Баскония (видео)

Макаби Тел Авив издържа срещу Баскония (видео)

Израелският гранд с 12-ти успех в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Макаби Тел Авив се върна на победния път в Евролигата. Пред своята публика израелският гранд измъкна успеха срещу Баскония с 94:93 след драматичен финал на отложения двубой от 19 кръг в турнира на богатите. Шампионът на Израел е с баланс от 12-13 и заема 12-то място в класирането, докато испанците са 17-ти със 7-18.

НАЙ-ДОБРИ: Анте Зизич и Джеймс Нънали вкараха по 21 точки за Макаби Тел Авив, като първият грабна и 5 борби. Скоти Уилбекин финишира със 17 и 6 асистенции.

Уейд Болдуин бе най-резултатен за Баскония с 27 точки, 7 борби и 8 асистенции. Рокас Гиедрайтис се отчете с 15. Матю Костело остана с 11 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: В оспорван мач, изпълнен с множество промени на водачеството през последните период, две тройки на Джон ДиБартоломео и Скоти Уилбекин изведоха домакините напред с 92:91 31 секунди преди сирената. Уейд Болдуин не успя зад дъгата. Последните двама пък бяха автори на четири успешни наказателни удара, но Макаби Тел Авив издържа.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В края на седмицата Макаби Тел Авив ще почива. На 3 март пък Баскония ще има за съперник Цървена Звезда. 

СТАТИСТИКА ОТ МАКАБИ ТЕЛ АВИВ – БАСКОНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани