10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияБронзът в НБЛ този сезон е за Левски (видео)

Бронзът в НБЛ този сезон е за Левски (видео)

Столичани спечелиха серията за 3/4-то място след 2-1 победи

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски е новият бронзов медалист в НБЛ. В столичната зала „Универсиада“ отборът на Тити Папазов се наложи над Спартак Плевен със 78:62 и след 2-1 победи сложи точка на спора в серията за 3/4-то място в родния шампионат.

И ОЩЕ: Това е първи бронз за Левски в първенството от 2009 г. насам. През този сезон „сините“ прибират втори комплект медали след среброто от турнира за Купата на България.

НАЙ-ДОБРИ: Йордан Минчев бе най-добър за Левски с 23 точки и 7 борби. Адонте Паркър вкара 14 плюс 6 асистенции. Цветомир Чернокожев се разписа с 12 точки.

Максим Корниенко бе най-резултатен за Спартак Плевен с 16 точки и 5 борби. Димитър Маринчешки остана с 14.

РАЗВИТИЕТО: Левски започна със 17:8, воден от Йордан Минчев, Христо Захариев и Зейн Ноулс. Домакините държаха инициативата и направиха аванса си 14 точки, като след 10 минути игра на таблото светеше 26:14 в тяхна полза. През втория период гостите така и не намираха начин да ограничат Йордан Минчев, който навъртя 19 точки за 13 минути, а столичани дръпнаха с 34:18. Въпреки усилията на Максим Корниенко за Спартак, Левски направи аванса си 20 точки за 46:26 на голямата почивка.

След паузата отборът от София запази лидерството си, стигайки до 26 точки в повече в своя актив. Все пак плевенчани сведоха пасива си до 46:64 чрез Николай Стоянов, Коча Йовович и Ивко Ивков. Левски пък отвърна чрез Венцислав Петков и Христо Захариев за +23 точки, което бе достатъчно.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани