18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаЗа първи път в историята си Академик Пловдив ще бъде част от...

За първи път в историята си Академик Пловдив ще бъде част от ФИБА Къп

Бронзовият медалист в НБЛ ще продължи и с Балканската лига

Академик Пловдив ще участва във ФИБА Къп за първи път в своята история. Вече е потвърдено, че пловдивският тим ще играе във втория по сила турнир на международната централа.

Това стана възможно след бронза на пловдивчани в НБЛ през миналия сезон. Жребият във ФИБА Къп вероятно ще бъде в края на този месец. Академик ще има и още едно международно предизвикателство – отново ще бъде част от Delasport Балканска лига, в която игра финал през 2020/2021.

С нетърпение очаквам мачовете от надпреварата. Надявам се и на двата европейски фронта да се представим достойно. Радвам се от факта, че ще играем във ФИБА, защото смятам, че клубът заслужава да се развива и това е един вид награда за усилията на президента Васил Врачев, който 13-та година го развива. Участието ни нямаше да бъде възможно и без помощта Община Пловдив в лицето на кмета Здравко Димитров, която ще подпомогне участието на отбора„, заяви треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков.

Очаквам с нетърпение и участието ни в Балканската лига. Това е турнир, който с всяка година става все по-интересен. Без съмнение присъствието на израелските отбори вдига нивото и това се видя с участието на Апоел Холон миналата година. С нетърпение очаквам мачовете от надпреварата. Надявам се и на двата европейски фронта да се представим достойно„, допълва наставникът на пловдивчани.

ПрезGoogle
ИзточникPlovdivbasketball.com/bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани