16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАБостън е новият властелин на Източната конференция в НБА (видео)

Бостън е новият властелин на Източната конференция в НБА (видео)

"Келтите" удържаха Маями и се класираха на финалите в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън ще се бори за титлата в НБА за първи път от 2010 г. насам. „Келтите“ удържаха Маями след 100:96 като гости в решителния седми мач от финалната серия на Изток и след 4-3 победи продължават напред към дуела за златото в лигата.

И ОЩЕ: За последно Селтикс са част от финалите в НБА преди 12 години, когато отстъпват на Лос Анджелис Лейкърс след 3-4 победи в серията. Последната титла на Бостън пък е от 2008 г., дошла след 4-2 в серията с „езерняците“.

НАЙ-ДОБРИ: Джейсън Тейтъм отбеляза 26 точки за Бостън, които допълни с 10 борби и 6 асистенции. По 24 вкараха Маркъс Смарт и Джейлън Браун, като първият грабна и 9 борби. Грант Уилямс се отчете с 11 точки и 6 борби.

Джими Бътлър бе най-добър за Маями с 35 точки и 9 борби. Бам Адебайо оформи дабъл-дабъл – 25 и 11 борби. Кайл Лаури остана с 15 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: 3 минути преди края Хийт изоставаха с 11 точки, но направиха серия от 9-0, завършена с тройка на Макс Струс, за да се доближат до 96:98. След това обаче не успяха да намерят верния път към коша, а два успешни наказателни удара на Маркъс Смарт донесоха успеха на Бостън и трофея на Изток, който от този сезон носи името на легендата Боб Коузи.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Във финала в НБА през 2021/2022 Бостън ще се изправи срещу Голдън Стейт. Играе се до четири успеха от седем двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ – БОСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани