18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияРилецо навъртя 115 точки в Ямбол (видео)

Рилецо навъртя 115 точки в Ямбол (видео)

Самоковци спечелиха за 19-ти път в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист спечели за 19-ти път в НБЛ през този сезон. Отборът на Людмил Хаджисотиров се наложи над Ямбол със 115:76 като гост в първия мач от 21 кръг в родния елит. Самоковци имат в актива си и 2 загуби, което ги поставя на върха в класирането, докато ямболии са с баланс от 7-14 и са осми.

И ОЩЕ: 115-те отбелязани точки са най-многото, вкарани от вицешампионите през този сезон. Те дойдоха след като носителите на Купата и Суперкупата на България демонстрираха успеваемост в стрелбата от средно разстояние 67%. Освен това, Рилски спортист грабна общо 51 борби.

НАЙ-ДОБРИ: Коди Карлсън завърши със 17 точки за Рилецо. Ей Джей Хес добави 15. Павлин Иванов се разписа с 14 точки и 6 асистенции. С по 12 финишираха Трей Портър, Алекс Симеонов, Брендън Браун и Мирослав Васов, като първият овладя и 12 борби.

Тадж Ридли бе най-резултатен за Ямбол с 18 точки и 5 борби. Джеремая Пейдж добави 15. Александър Матушев остана с 12 точки.

КЛЮЧЪТ: Ямболии държаха съперника близо до себе си през по-голямата част от първите 10 минути чрез Джеремая Пейдж, Тадж Ридли, Александър Матушев и Дарин Иванов. Гостите обаче взеха аванс чрез Коди Карлсън и Златин Георгиев за 34:25. През втория период Ей Джей Хес, Барет Бенсън, Брендън Браун и Алекс Симеонов увеличиха преднината на Рилецо до 15 точки на два пъти, но домакините намалиха до 8. Все пак Браун и Симеонов фиксираха 61:48 на почивката. Своя удар Рилецо нанесе в третия период, в който отбеляза 37 точки срещу 17 за съперника, за да си гарантира успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 2 април Рилски спортист ще приеме Спартак Плевен, докато Ямбол ще се изправи срещу Черноморец.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – РИЛСКИ СПОРТИСТ 

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани