18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБойко Миленков: Купата на България е по-голямата цел за нас

Бойко Миленков: Купата на България е по-голямата цел за нас

Хвърлихме доста усилия на фона на всичките грешки, заяви треньорът на Берое

„Рано или късно ситуацията в четвъртата част щеше да се случи. По-добре беше да се случи по-рано и да имаме положителен резултат, отколкото да се получи на по-късен етап. Предстоят ни изключително важни мачове. Малко се превръщаме в домакински отбор. Хвърлихме доста усилия на фона на всичките грешки, играхме една идея по-добре в защита. Имахме желание, но не мога да кажа къде точно спечелихме„, заяви треньорът на Берое Бойко Миленков след победата над Академик с 95:87.

Плеймейкърът е играчът, който държи самия отбор вътре на паркета и създава ситуации. Изключително включване на Джордан Бърнс, но той е новобранец и идва от съвсем друг баскетбол, както всичките новобранци, с които работихме заедно с Любомир Минчев през последните десет години. Те влизат в един контраритъм, разчитат повече на индивидуална игра. Общо взето положението е доста тежко, надявам се да излезем от това. Имаше лек скандал. Радвам се, че при плюс 5 точки за нас се измъкнахме, защото доста често, когато водиш с 20 и разликата падне само до 5, става трудно за отбора“, добави наставникът на старозагорци, които спечелиха за 11-ти път в НБЛ.

Берое не се даде на финалния щурм на Академик Пловдив

Изключително важно е присъствието на Александър Янев, Седариан Рейнс и Обина Олека. Всичките мачове, които сме спечелили до този момент, имаме предимство при борбата. Аз не смятам, че играем толкова силно в нападение, просто имаме много точки от втори шанс. На моите играчи им казвам, че са добри нападатели, но важното е отзад всички да клекнем и да взимаме правилни решения. В тази среща пак играхме нещо, но защитата ни е изключително рехава„, допълни Бойко Миленков.

Чака ни изключително тежък двубой в Ботевград следващата седмица. Балкан е много добре подреден тим от гледна точка на тактиката. Аз се надявам да сме готови за срещата с Черноморец на четвъртфиналите за Купата на България. В никакъв случай не съм отписал мача с Балкан, но искрено се надявам да сме готови за двубоя с Черноморец. Купата на България е по-голямата цел за нас“, завърши той.
ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани