17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Който е в игра, трябва да показва, че се бори...

Йордан Янков: Който е в игра, трябва да показва, че се бори за победата

Името трябва да се защитава с игра, коментира наставникът на Академик Пловдив

„За нашия отбор последните 160 игрови минути, което се явява последните ни четири мача, ние сме изиграли 10 добре. Това са тези последни 10 минути срещу Берое в тази среща. През останалите 150 на паркета беше друг отбор. Трябва да играем както в тези последни 10 винаги. Ще се опитаме да го постигнем с треньорския щаб, надявам се да се получи в следващите мачове. През първите три части имаше липса на желание в някои играчи и дълбоки резерви за пореден път“, коментира треньорът на Академик Йордан Янков след загубата от Берое с 87:95.

„Със сигурност Кръстомир Михов ще получи повече игрово време в следващите срещи. Той го заслужава и този мач го доказва. От всеки един очаквам да пази и да бъде основна заплаха за коша. До някаква степен е нормално Михов да играе без напрежение и всичко, което направи, да е бонус за него. Той направи грешки и това може да го отдадем на неговата младост, но съм доста взискателен и към него, а още повече и към останалите играчи. Смятам, че който влезе в игра, трябва да си заслужи минутите. И от този момент ще започна да следвам това правило, защото хората, които престояват на паркета, не заслужават да играят. Който е в игра, трябва да показва, че се бори за победата и за това Академик да постига резултати“, допълни наставникът на пловдивчани, които допуснаха 12-то поражение в НБЛ.

Берое не се даде на финалния щурм на Академик Пловдив

В предишния ни мач в Стара Загора бяхме без Антъни Гуджино, Неманя Бешович, Васил Бачев и Томислав Минков. Тогава вкарахме 91 точки и водихме три части. Психологията в баскетбола е много различна. Гуджино със сигурност щеше да ни помогне, но не съм сигурен в каква насока. Той е важна част от нашия тим и се надявам в следващата среща да мога да го използвам„, добави Йордан Янков.

Участието в Балканската лига със сигурност е проблем от гледна точка на умората. Още повече, отборите в българското първенство се увеличиха с още един, което удължава програмата с още три мача. Вече играем във втората фаза на Балканската лига, не искам да се оплаквам. Васил Бачев не е от желязо, той играе по 30 минути във всеки двубой. Може би за него мога да направя изключение, но за останалите не мога. Всеки един от останалите баскетболисти трябва да дава повече от себе си„, каза още той.

Ако играем така, както и в предишните мачове, може и да загубим от Шумен. Ако се представяме както в последните 10 минути срещу Берое, може и да спечелим лесно. Зависи от нас и до това в каква степен ще позволим на Шумен да играе. Не ги подценявам, играят добър баскетбол. Сработиха се с чуждестранните си попълнения, българските играчи правят добро впечатление. Ние сме добър отбор, но трябва да излезем и да го покажем. Това, че през миналия сезон станахме трети и играхме в началото на този във ФИБА Къп е просто статистика. Името трябва да се защитава с игра“, завърши Йордан Янков.
ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани