11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияБогдан Петков: Знаем какъв професионалист е Любомир Минчев

Богдан Петков: Знаем какъв професионалист е Любомир Минчев

Приключихме с треньорските промени, оттук нататък топката е в полето на момчетата, заяви мениджърът на Спартак Плевен

Мениджърът на Спартак Плевен Богдан Петков сподели мнението си относно назначаването на Любомир Минчев за старши-треньор на тима. Освен това, той говори за последните събития в клуба и за освобождаването на Димитър Маринчешки.

Ето и какво заяви той: 

„Все още нищо не може да се каже за състоянието на отбора от ментална гледна точка. Времето ще покаже. Беше наложително да се случат някакви промени на базата на това как изглеждахме срещу Берое. Аз не съм имал съмнение в моя разговор с Любомир Минчев, защото знаем какъв професионалист е и каква работа е свършил в последните години. Той е работил с голяма част от момчетата, включително и с един от чужденците в лицето на Седариан Рейнс. Много добре ги познава. Всички, които са работили с него, знаят какви изисквания има и няма да има нужда от аклиматизация с отбора.

В интерес на истината той искаше да постъпи много джентълменски и беше готов да дойде дори в ролята на консултант, за да помага на Тодор Тодоров, но аз му казах, че настройката от моя страна е такава, че разговорът ми с него е да стане старши-треньор. Съвсем логично и нормално е той да поиска свобода за взимането на решения около структурата на селекцията. Казах му, че след като съм седнал да говоря с него, няма как да няма свобода относно решенията. На следващия ден получихме положителен отговор от него.

Нека първо изиграем няколко мача под негово ръководство и да видим как ще изглеждат нещата. Винаги съм казвал, че в България е много порочна практика това да си поставяш цели по повод дадено място в класирането. Много е важно е да се изкараме от това положение, до което сами се докарахме, особено на мача с Берое. Надявам се, че момчетата ще покажат, че могат да носят лична и колективна отговорност. Преди също съм го казвал, че каквото и да правя аз като ръководител, както и треньорите, накрая играят те. Ако те не го осъзнаят… Оттук нататък приключихме с треньорските промени. Аз не съм човек, който лесно стига до решения за промяна на треньори. Оттук нататък топката е в полето на момчетата да покажат, че доверието, което имаме в тях, могат да го оправдаят.

Съгласието на Любомир Минчев да поеме тима бе единственият шанс Тодор Тодоров да остане от щаба, тъй като двамата се познават много добре и са работили заедно. Имал съм разговори с господин Минчев, който ни е помагал и на двамата с Тошко относно много неща. При него със сигурност имаше някакво накърнено достойнство, защото той е много трудолюбив и имаше желание да поеме отговорност, но аз още след последния мач заявих, че независимо от промяната, искам да е част от щаба, тъй като той много отдавна е показал, че заслужава да бъде в Спартак.

Нямаме възможности да поддържаме щаб по примера на отборите от НБА. Решението за раздялата с Галин Стоянов е съвсем естествено. Нямаме такива възможности. Винаги съм казвал, че се носят едни легенди за тях, но ние не можем да поддържаме такъв огромен щаб. 

Вече казах, че новият старши-треньор поиска свобода за взимането на решения и евентуалните корекции, които се правят в селекцията. Смятам, че на Димитър Маринчешки му бе обяснено какви са доводите по повод промените, които ще престоят. Той е дал много на нашия тим, смятам, че се разделяме като мъже. Той е бил и в трудни, и в по-положителни моменти на този етап. Не смятам, че той ще таи някакви лоши чувства към Спартак, винаги се е чувствал като у дома си, когато е бил в Плевен. Пожелавам му да е жив и здрав, както и успех в бъдеще“, бе мнението на Богдан Петков. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани