16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориБезгрешни! Националите до 16 г. в Топ 8 на европейското в София...

Безгрешни! Националите до 16 г. в Топ 8 на европейското в София (видео)

Кадетите подчиниха и Чехия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за кадети си проправи път до Топ 8 на европейското първенство, Дивизия Б, което се провежда в София. В зала „Универсиада“ „лъвчетата“ биха Чехия с 87:64 в мач от група B на турнира.

И ОЩЕ: Националите до 16 г. нямат поражение на европейското до този момент. Нашите са с баланс от 3-0 и са лидери в своята група B на шампионата.

НАЙ-ДОБРИ: Водещият реализатор на европейското Александър Гавалюгов наниза 25 точки за България плюс 8 асистенции. Станислав Хинков добави 16. Теодор Трифонов се отчете с 14 точки и 8 борби. Александър Жилев оформи дабъл-дабъл – 13 и 11 борби. Деян Колев също стигна до двойните показатели – 12 точки и 12 борби.

Якуб Севчик бе най-резултатен за Чехия с 15 точки. Даниел Духайски остана с 12.

КЛЮЧЪТ: Двата отбора бяха равностойни само първата част, а след това кадетите взеха инициативата и излязоха напред с 37:30 след 20 минути игра. В третия период българите лимитираха съперника до 8 точки, реализирайки 23, за да дръпнат с 60:38. До финалната сирена те не изпуснаха контрола над срещата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (16 август) от 18.15 ч. в зала „Универсиада“ националите до 16 г. ще излязат срещу Люксембург. 

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕХИЯ 16 – БЪЛГАРИЯ 16

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани