12.1 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоЕвропаБаскетболист на Монако за Везенков: Обичам начина, по който играе

Баскетболист на Монако за Везенков: Обичам начина, по който играе

Чима Монеке смята, че ако българинът избере Сакраменто, то "кралете" ще намерят начин да го интегрират в своя тим

Баскетболистът на Монако Чима Монеке признава, че обича да наблюдава играта на Александър Везенков. Крилото на отбора от Княжеството е на мнението, че ако Сакраменто вземе българския национал в НБА, то със сигурност „кралете“ ще намерят начин да го интегрират в своя тим.

Обичам начина, по който играе, защото не се нуждае от топката, за да повлияе на играта. Това, което прави в Евролигата, те ще намерят начин да го използват. Той е страхотен играч и вярвам, че ще се справи„, смята 27-годишният нигериец с австралийски паспорт.

Чима Монеке изкара кратък период в Сакраменто през 2022 г., но не успя да се наложи в тима и през януари взе решение да се върне отново на Стария континент, където подсили Монако. След като през миналото лято Александър Везенков избра да остане в Олимпиакос за този сезон, именно Монеке подписа с Кингс, с които изигра два мача в НБА.

През 2022/2023 в Евролигата Чима Монеке записва средно по 4.3 точки и 3.8 борби в общо 11 мача на Монако. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани