12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Надявам се да успеем да запазим отбора в тази лига...

Янко Янков: Надявам се да успеем да запазим отбора в тази лига и да надградим

Може би още малко ни трябва да запалим още повече града, допълва треньорът на Шумен

„Получи се нервен мач. Определено имахме голямо желание в последния мач от сезона да зарадваме нашата публика. Мисля, че това изигра лоша шега, защото момчетата бяха пренавити. От Черно море Тича бяха взели мерки и доста добре се справиха с Деян Биелич. Имахме ръстово превъзходство категорично, но добра защита от тяхна страна. Въпреки по-малкото си точки в срещата, опитът на Биелич помогна, игра за отбора, беше стълбът в нашата борба под коша. Искаше ни се победата да е по-изразителна, да покажем по-добра игра, но сме в края на едно много тежко първенство, изпълнено няколко пъти с коронавирус и други проблеми. Сега е време за равносметка и анализ“, заяви треньорът на Шумен Янко Янков след успеха над Черно море Тича с 66:58.

Сега е моментът да благодаря на първо място на ръководството за доверието, което ни гласуваха и ни дадоха възможност да направим отбор във висшата лига, който можеше да се представи и по-добре. Имахме своите пропуски, но във втората част на сезона показахме едно лице на по-конкурентни и играехме равностойно с почти всички в лигата. Надявам се да успеем да запазим отбора в тази лига и да надградим. И друг път съм го казвал, град като Шумен заслужава да има професионален спорт, професионален отбор и да носим радост и емоции на обществеността. Показателно е, че залата се пълни, идват много хора да ни наблюдават, това е радващо. Може би още малко ни трябва да запалим още повече града, оттам и най-важният резултат, който целим с този отбор е стимулът и базата за развитие на нашите подрастващи състезатели. Много е различно и много по-голям е стимулът, когато се играе на такова ниво и тези деца виждат живия пример всеки ден в тренировките. Дано успеем“, добави наставникът на новака в лигата, който слага край на 2021/2022 с баланс от 4-23 и на девета позиция.

Шумен с победен завършек на сезона в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани