16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаБарса запазва Ян Весели до 2026 г. (видео)

Барса запазва Ян Весели до 2026 г. (видео)

Каталунците удължиха договора на центъра

Барселона няма намерение да се разделя с Ян Весели. Двете страни са постигнали договорка за удължаване на споразумението помежду си до 2026 г., обявиха от испанския клуб.

33-годишният баскетболист се присъедини към каталунците през 2022 г. С Барса печели титлата в ACB лигата през 2023 г. През този сезон той записва средно по 12.9 точки, 4.5 борби и 1.4 асистенции в общо 25 мача в Евролигата.

Кариерата на Ян Весели преминава още през Фенербахче, Партизан и Геоплин Слован на Стария континент. Освен това, носи екипите на Вашингтон и Денвър в НБА.

Шампион в най-силната клубна надпревара на Стария континент с турския гранд през 2017 г. Носител на приза MVP през 2019 г. 3 пъти е част от Идеалния отбор в турнира на богатите. Във визитката си има 4 титли и 3 Купи на Турция, както и 3 трофея в Адриатическата лига. Достига 3 пъти до златото в Сърбия, като има и 3 Купи в западната ни съседка.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани