5.3 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияЯсни са финалистите в ББЛ Б група през този сезон

Ясни са финалистите в ББЛ Б група през този сезон

Carppopolis и Ахил ще играят за трофея в Стара Загора

Carppopolis и Ахил ще играят за титлата в ББЛ Б група през този сезон. Двата тима, които се срещнаха и на финала в регион Запад, спечелиха полуфиналните си двубои на шампионата, решителната фаза от който се провежда в зала „Общинска“, в Стара Загора.

Carppopolis срази МУ Варна с 68:64. Двата отбора си размениха по една част през първото полувреме. Варненският тим дръпна с 26:15 след 10 минути игра, но на почивката равенството бе възстановено. Играта бе много оспорвана след паузата, с поредица от смени на водачеството и без никой да успее да натрупа солиден аванс. Ключова обаче се оказа серия от 7-0 в полза на Carppopolis в заключителните минути и до края той удържа натиска на съперника.

В основата на успеха бе Веселин Веселинов с 38 точки и 9 борби, Даниел Христов добави 9. За съперника Тим Даамен отбеляза 16 точки, с 14 се отчете Шон Даамен.

Интрига имаше и във втория полуфинал, в който Ахил обърна Хебър Б за 76:74. Първото полувреме бе много оспорвано, а на почивката резултатът отново бе равен – 36:36. Столичният тим водеше почти през цялата трета четвърт, макар и с не повече от 5-6 точки, а преди заключителния период авансът му бе минимален – 59:58. Хебър Б стартира много силно решителния период и пет минути преди края дръпна и със 7 точки. Ахил обаче не се отказа и при оставащи 34 секунди Георги Денев обърна за 74:73. Наказателен удар на Николай Нинов изравни резултата, но когато по всичко личеше, че ще има продължение, Георги Кучков донесе победния кош за отбора си 3 секунди преди края.

По 21 точки за победителите реализираха Георги Кучков и Йордан Кирилов (12 борби), а 16 вкара Павел Тодоров. Над всички за състава от Пазарджик бе Николай Нинов с 32 точки и 15 борби, 16 записа Юлий Арабаджийски, а с 13 точки и 13 борби остана Георги Адирков.

Олимпия Ямбол и Светкавица Б спечелиха мачовете си за разпределение на 5-то/8-мо място.

Олимпия Ямбол надви Ударникъ със 70:67 в първия двубой за деня. Победителите водеха почти през цялото време, включително и с аванс от 16. Разликата падна само на точка по-малко от минута преди края, но до обрат така и не се стигна.

Мартин Раднев завърши с 30 точки и 13 борби за победителите, а с 21 и 18 борби бе Мартин Чавдаров. За Ударникъ по 14 точки реализираха Мартин Недев и Борис Ташков.

Подобен сценарий предложи и другата среща, в която Светкавица Б се наложи над Дрийм Тийм Троян с 83:81. И в този мач отборът от Търговище имаше двуцифрен аванс, но 9 секунди преди края съперникът изравни за 81:81. Големият герой обаче се оказа Владимир Маринов, който след това се разписа и донесе успеха на тима си.

Венелин Първанов бе най-резултатен за успеха с 26 точки и 9 борби, Димитър Янчев добави 23 точки. За Дрийм Тийм Троян трипъл-дабъл от 17 точки, 13 борби и 11 асистенции направи Цветослав Острев.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани