10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаБарса даде още три сезона на аржентински национал (видео)

Барса даде още три сезона на аржентински национал (видео)

Николас Лапровитола остава при каталунците до 2026 г.

Барселона няма никакво намерение да се разделя с Николас Лапровитола. Испанският клуб обяви, че аржентинецът с италиански паспорт има договор до 2023 г., но той ще бъде удължен с още три години. Това означава, че гардът ще остане при каталунците до 30 юни 2026 г.

191-сантиметровият баскетболист се присъедини към Барса през миналото лято. През последния сезон със селекцията на Шарунас Ясикевичус той вдигна Купата на Краля, а освен това игра финал в ACB лигата и Финална четворка в Евролигата.

През 2021/2022 Николас Лапровитола има средно по 9.5 точки, 1.6 борби и 2.5 асистенции в общо 34 мача на Барселона в испанския елит, както и средни показатели от 9.6 точки, 1.8 борби и 3 асистенции в 38 двубоя в турнира на богатите.

32-годишният играч има още периоди в Реал Мадрид, Ховентут, Зенит, Баскония, Естудиантес, Лиетувос Ритас, Фламенго и Ланус, както и в Сан Антонио в НБА. На сметката си има още 2 Суперкупи на Испания, както и Междуконтиненталната купа от 2014 г. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани